Ψυχοθεραπεία

Ψυχοθεραπεία στην Γλυφάδα - Βασιλική Λιάφου

Ψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια

ψυχοθεραπεία γλυφάδα

M.Α. in Clinical Psychology

Ψυχοθεραπεία στην Αθήνα - νότια προάστια - Γλυφάδα - Τηλ. 6984158515 - Ειδική τιμή σε ευπαθείς ομάδες.


ψυχολογία
 
βιογραφικό
 
ψυχοθεραπεία
 
άρθρα ψυχολογίας
 
psychology links
 
επικοινωνία
 
ιατρικό απόρρητο
 
Site Map
 
ψυχοθεραπεία 

Ψυχοθεραπεία

Ψυχοθεραπεία στην ΓλυφάδαΗ ψυχοθεραπεία είναι μια αμφίδρομη διαδικασία μεταξύ θεραπευτή και ασθενή και περιλαμβάνει πολλές μεθόδους και τεχνικές για να βοηθήσει ανθρώπους να ασχολούνται με θέματα που τους εμποδίζουν να ζουν πλήρως. Ο ψυχολόγος, χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές και προσεγγίσεις, αναλαμβάνει να μας κάνει ικανούς για να έχουμε τον έλεγχο της ζωής μας. Αυτές περιλαμβάνουν, ανάλυση και διερεύνηση, την ομαδική εργασία, τον προβληματισμό, το διαλογισμό, και άλλα, ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες του πελάτη (ασθενή). Αντί να βασιζόμαστε σε φάρμακα ή σε κανόνες, ο θεραπευτής με την ψυχοθεραπεία, βοηθά ανθρώπους να αναπτυχθούν και να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Ψυχοθεραπεία στην Γλυφάδα

Οι μέθοδοι ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιώ στο γραφείο μου, στην Άνω Γλυφάδα (νότια προάστια Αθήνα), για την επίλυση ψυχολογικών προβλημάτων όπως : Αϋπνία, Θλίψη - Απώλεια, Κρίση πανικού, Κατάθλιψη, Αιτίες χωρισμού, Αλκοολισμός, Ψυχοσωματικά συμπτώματα, Γονέας - παιδιά, Στρες, Γάμος - διαζύγιο, κ.α. είναι : Γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία και EMDR (θεραπεία Διαταραχής Μετατραυματικού Στρες).

Γνωσιακή Συμπεριφοριστική θεραπεία

Η γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία είναι ένας τύπος ψυχοθεραπευτικής αγωγής, που βοηθά ασθενείς να κατανοήσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που επηρεάζουν τις συμπεριφορές. Η γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία σε ευρύ φάσμα διαταραχών, όπως φοβίες, εθισμός, κατάθλιψη, άγχος, κ.α.
Η γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία είναι γενικά βραχυπρόθεσμη και επικεντρώνετε στην παροχή βοήθειας σε ενδιαφερομένους που τους απασχολεί ένα πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, οι άνθρωποι μαθαίνουν πώς να προσδιορίζουν και στην συνέχεια πως να αλλάζουν τις καταστροφικές ή ενοχλητικές σκέψεις που έχουν αρνητική επίδραση στη συμπεριφορά.
Η βασική ιδέα πίσω από την γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία είναι ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας διαδραματίζουν θεμελιώδη ρόλο στη συμπεριφορά μας. Για παράδειγμα, άτομο που ξοδεύει πολύ χρόνο σκεπτόμενο αεροπορικά δυστυχήματα ή άλλες αεροπορικές καταστροφές έχει σαν λύση να αποφεύγει τα αεροπορικά ταξίδια. Ο στόχος της θεραπείας συμπεριφοράς είναι να διδάξει σε ασθενείς ότι, ενώ δεν μπορούν να ελέγξουν κάθε πτυχή του κόσμου, μπορούν να πάρουν τον έλεγχο του πώς να ερμηνεύουν τα πράγματα στο περιβάλλον τους.
Η γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια εξ αιτίας της ψυχικής υγείας των καταναλωτών αλλά και την αναφορά της απο επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Και επειδή είναι συνήθως βραχυπρόθεσμη θεραπευτική επιλογή, είναι συχνά πιο προσιτή από κάποιου άλλου είδους θεραπείας.
Επίσης η γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία υποστηρίζεται γιατί εμπειρικά έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει αποτελεσματικά ασθενείς να ξεπεράσουν μεγάλη ποικιλία από δυσπροσαρμοστικές συμπεριφορές.

Μέθοδος EMDR

Η μέθοδος EMDR είναι μια συνθετική μέθοδος θεραπείας, και έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της στη θεραπεία μεγάλου φάσματος προβλημάτων που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με το Τραύμα την Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες (PTSD) και με το άγχος. Τα αρχικά EMDR σημαίνουν Eye Movement Desensitization and Reprocessing όρος που αποδίδεται στα ελληνικά ως «απευαισθητοποίηση και επαναπροσαρμογή μέσω οφθαλμικών κινήσεων».

Η μέθοδος EMDR, έχει βοηθήσει με επιτυχία περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους που αντιμετώπιζαν ψυχολογικές δυσκολίες, οι οποίες είχαν σαν πηγή κάποιο είδος τραυματικής εμπειρίας. Η μέθοδος EMDR, διεξάγεται μόνο από εκπαιδευμένους ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχιάτρους) και προϋποθέτει μία βασική ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση, ενώ η σωστή εφαρμογή της απαιτεί αρκετή κλινική εμπειρία.

H μέθοδος EMDR, διεξάγεται σε ατομικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες και εφαρμόζεται σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά.

Παρέχεται ψυχοθεραπεία στην Γλυφάδα (νότια προάστια Αθήνα)

Ατομική ψυχοθεραπεία στην Γλυφάδα

Η ατομική ψυχοθεραπεία είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε θεραπευτική αγωγή ή αλληλεπίδραση μεταξύ ενός εκπαιδευμένου επαγγελματία και ενός ασθενή. Η ψυχοθεραπεία έχει ως στόχο να θωρακίσει και να αυξήσει την αίσθηση του ατόμου, ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να συμβούν στο πέρας της ζωής. Οι ψυχοθεραπευτές χρησιμοποιούν μια σειρά από τεχνικές που βασίζονται στο διάλογο, την επικοινωνία και στον τρόπο συμπεριφοράς που πρέπει να έχει κανείς, για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας του, καθώς και για τη βελτίωση της σχέσεις του μέσα σε ομάδα (όπως π.χ. οικογένεια, εργασία).

Ομαδική ψυχοθεραπεία στην Γλυφάδα

Η ομαδική ψυχοθεραπεία αναφέρεται σε οποιαδήποτε μορφή θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων και της γνωσιακής συμπεριφοριστικής θεραπείας, και συνήθως εφαρμόζεται στην ψυχοδυναμική θεραπεία της ομάδας, όπου το πλαίσιο της διαδικασίας ρητά χρησιμοποιείται ως μηχανισμός της αλλαγής, της ανάπτυξης, της εξερεύνησης και της εξέτασης των διαπροσωπικών σχέσεων μέσα στην ομάδα. Η ευρύτερη έννοια της ομαδικής ψυχοθεραπείας μπορεί να θεωρηθεί ότι περιλαμβάνει οποιαδήποτε βοήθεια που λαμβάνει χώρα σε μια ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων υποστήριξης, εκπαίδευσης δεξιοτήτων των ομάδων (όπως είναι η διαχείριση θυμού, γνώση και συναίσθηση, ασκήσεις χαλάρωσης ή εκπαίδευση σε κοινωνικές δεξιότητες) και εκπαίδευση των ομάδων ασθενών.

Θεραπεία ζευγαριού στην Γλυφάδα

Θεραπεία ζευγαριού, συμβουλευτική και υποστήριξη σε συναισθηματικά προβλήματα που προκύπτουν από την εργασία, τις σχέσεις και την οικογένεια. Προβλήματα άγχους και κατάθλιψης στο ζευγάρι, λόγο οικονομικών, διαπροσωπικών ή άλλων καταστάσεων.
Σήμερα, οι συνθήκες ζωής για την πλειοψηφία των ανθρώπων, γίνονται διαρκώς πιο περίπλοκες και δύσκολες ενώ όλο και περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν ότι δυσκολεύονται να ελέγξουν τους όρους της ζωής τους. Το αποτέλεσμα είναι συχνά απογοήτευση, θυμός, κατάθλιψη και αίσθημα ανικανοποίητου.
Αν και οι αιτίες των δυσκολιών αυτών είναι δυνατόν να βρίσκονται έξω από το άτομο, σε κάθε περίπτωση η λύση δεν είναι η παραίτηση. Με την βοήθεια ειδικού ψυχοθεραπευτή για πολλά από αυτά τα προβλήματα μπορούν να βρεθούν λύσεις και τρόποι να ξεπεραστούν.

Θεραπεία μέσω διαδικτύου (Online Therapy)

Η θεραπεία μέσω διαδικτύου (Online Therapy) είναι η πιο αποτελεσματική εξέλιξη της τεχνολογίας για την παροχή συμβουλών από απόσταση.
Από την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου σας, μπορείτε να έχετε ζωντανή αμφίδρομη θεραπευτική οπτικοακουστική προσέγγιση. Είναι η πιο οικεία διαθέσιμη μέθοδος. Η θεραπεία μέσω διαδικτύου (Online Therapy) σας επιτρέπει να δείτε και να ακούσετε ο ένας τον άλλον σαν να ήσαστε στο ίδιο δωμάτιο.
Η θεραπεία μέσω διαδικτύου (Online Therapy) έχει πλεονεκτήματα και περιορισμούς. Το πλεονέκτημα της online θεραπείας είναι ότι μοιάζει με τυπική συνεδρία, δηλαδή σαν να κάνετε επίσκεψη στο γραφείο ψυχολόγου. Η εμπειρία είναι παρόμοια. Για πολλούς πιθανούς ενδιαφερομένους αυτό είναι σημαντικό λόγω έλλειψης χρόνου ή δυσκολία λόγο απόστασης ή δυσκολία μετακίνησης. Οι άνθρωποι σε απομακρυσμένες (π.χ αγροτικές) περιοχές, έχουν λιγότερες επιλογές ψυχολογικής υποστήριξης σε τοπικό επίπεδο. Αυτή η μέθοδος της online παροχής συμβουλών και πληροφοριών αυξάνει την ικανότητά σας να αποκτήσετε ψυχολογική βοήθεια, εξ αποστάσεως. Ο ψυχολόγος online, είναι ένας ψυχολόγος που είναι διαθέσιμος για εσάς που δεν μπορείτε για οποιονδήποτε λόγο να επισκεφτείτε κατ' ιδίαν τον ειδικό που μπορεί να φροντίσει την ψυχική υγεία σας. Η θεραπεία μέσω διαδικτύου (Online Therapy), είναι το πιο ιδιωτικό και οικείο από όλα τα μέσα.
Βέβαια, είναι συχνά μια ανησυχία για κάποιους ενδιαφερομένους και αναφέρομαι στη περίπτωση μη ικανότητας χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή λόγο εμπειρίας. Αλλά ζητώντας βοήθεια κάποιον (φίλο, συγγενή) μπορείτε να βρείτε το τρόπο να αποκτήσετε μια σχετική εμπειρία ώστε να σας δώσει τη δυνατότητα μέσα από την άνεση και την ασφάλεια σπιτιού ή γραφείου σας να βλέπετε, να ακούτε, και να μιλάτε με κάποιο ειδικό ψυχοθεραπευτή, σαν να ήταν στο χώρο σας.
Έτσι μειώνετε το κόστος και την ταλαιπωρία του να κάνετε μια επαφή πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον ειδικό που χρειάζεστε άμεσα. Ξεκινήστε, θα δείτε ότι είναι πια πολύ εύκολο να αποκτήσετε την εμπειρία που χρειάζεται για να μάθετε να λειτουργείτε τον υπολογιστή που λίγο πολύ υπάρχει σε κάθε σπίτι.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε με .

Social media - Σύνδεσμοι

inkedinhttps://gr.linkedin.com/pub/vasilikiliafou/3b/b71/1a0
facebookΒασιλική Λιάφου - Ψυχολόγος Γλυφάδα Ψυχοθεραπεύτρια  
twitterhttps://twitter.com/VasilikiLiafou
blogspot
https://vliafou.blogspot.gr/
google plushttps://plus.google.com/104733964270470601513/posts


Αϋπνία


Θλίψη - Απώλεια


Κρίση πανικού


Κατάθλιψη


Αιτίες χωρισμού


Αλκοολισμός


Ψυχοσωματικά συμπτώματα


Γονέας - παιδιά


Στρες


Γάμος - διαζύγιο

ψυχολογία

βιογραφικό

ψυχοθεραπεία

άρθρα ψυχολογίας

psychology links

επικοινωνία

ιατρικό απόρρητο

Site Map